Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький і Тимошенко звинувачують одне одного в обкраданні пенсіонерів

Четвер, 3 квітня 2008, 16:11

Мер Києва Леонід Черновецький вимагає від прем’єра Юлії Тимошенко провести позачергове засідання Кабміну, на якому розглянути ситуацію з блокуванням соціальних платежів із столичного бюджету.

Про це сказано у листі Черновецького до Тимошенко, повідомляє газета "Хрещатик".

"Як київський міський голова, я вимагаю провести позачергове засідання Кабінету Міністрів вже на цьому тижні для розгляду порушеного питання. "Своє слово" з вищезазначеної проблеми зобов’язана сказати Верховна Рада", - сказано у ньому.

"Інакше ситуація може вийти з-під контролю і під стінами Держказначейства і Кабінету Міністрів, у підпорядкуванні якого воно перебуває, стоятимуть пікети із сотень тисяч киян, для яких ці кошти були єдиною реальною допомогою під час розгулу інфляції і зростання цін. І тоді країна отримає другий майдан, тільки вже не політичний, а соціальний", - заявляє Черновецький.

Він також повідомив, що у четвер направив листа прокурору Києва Євгену Блажівському "з метою порушення кримінальної справи про перевищення повноважень і зловживання службовим станом посадовими особами Головного управління Державного казначейства у Києві при здійсненні соціальних виплат малозабезпеченим верствам населення м. Києва".

У свою чергу прем’єр Юлія Тимошенко вимагає від Київміськдержадміністрації невідкладно погасити борги по пенсіях перед 600 тисячами пенсіонерів, а від Держказначейства - забезпечити та проконтролювати виконання погашення заборгованості, сказано у повідомленні міської організації БЮТ.

"Єзуїтські заяви про те, що начебто Державне казначейство не дає владі Києва грошей для здійснення соціальних виплат... не мають під собою жодних підстав та є абсолютно звичною для Черновецького і його компанії брехнею", - заявляють у БЮТ.

БЮТівці стверджують, що жодних доручень Дрежказначейству, "про які заявляють представники цієї кримінальної родини", Тимошенко не видавала.

"Не викликає сумніву, що родина Черновецького поклала до власної кишені міський бюджет, а втриматися при владі бажає за рахунок державного бюджету... Вперше за кілька років столична мерія звернулася по фінанси до Державного казначейства... Отримавши фінансову допомогу у Держказначейства перший раз, кошти було витрачено на сумнівні капіталовкладення та автомобілі", - йдеться у заяві.

У БЮТ також заявляють, що Черновецький "не тільки не отримає коштів з Державного казначейства, але й неодмінно поверне вкрадені у міста гроші".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування