Продуктовики пообіцяли Тимошенко заморозити ціни

Четвер, 3 квітня 2008, 16:32

Виробники продуктів харчування пообіцяли не підвищувати оптові ціни на соціально значимі продукти.

Таке зобов'язання міститься в "Меморандумі взаєморозуміння", підписаному в четвер у Міністерстві економіки представниками 18-ти компаній і асоціацій виробників продуктів харчування, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, у документі говориться, що виробники з 7 квітня до кінця 2008 року зобов'язуються забезпечувати постачання соціально значимих товарів у роздрібні мережі за оптовими цінами, що сформувалися на 3 квітня 2008 року, і не допускати скорочення обсягів їхніх постачань і гарантувати їхню якість.

Також виробники взяли зобов'язання укладати прямі договори із суб'єктами роздрібної торгівлі на постачання таких видів продуктів і співпрацювати з Держінспекцією з контролю за цінами в питанні моніторингу оптових цін.

Зі свого боку, уряд зобов'язався створювати рівні умови доступу виробників до державної фінансової підтримки, що надається шляхом використання механізму здешевлення кредитів, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Також уряд зобов'язався сприяти укладанню прямих договорів з торговельними організаціями на постачання продукції, вживати заходів з наповнення споживчого ринку товарами для виробництва соціально значимих продуктів.

Крім того, цей меморандум підписали і ретейлери з такими ж умовами, що були викладені в Меморандумі від 28 березня.

Серед підписантів: асоціації "Укроліяпром", "Союз птахівників України", "Укрм'ясо", "Укрмолпром", "Укрцукор", ВАТ "Миронівський хлібопродукт", ВАТ "Агропромислова компанія" та інші.

Як відомо, Кабінет міністрів і представники семи найбільших мереж роздрібної торгівлі в Україні підписали 28 березня Меморандум про взаєморозуміння.

Відповідно до меморандуму, уряд і представники ретейла домовилися про те, що з 1 квітня і до кінця року мережі роздрібної торгівлі будуть встановлювати на соціально значимі продовольчі товари торговельну націнку не вище 10% від ціни виробника-постачальника.

Серед соціально значимих продуктів борошно пшеничне вищого сорту, хліб пшеничний і житній масових сортів, макаронні вироби, крупа гречана, рис, яловичина і свинина (грудинка, фарш), сало і м'ясо курки.

При цьому ретейлери гарантують недопущення скорочення обсягів цих товарів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування