У ЄС пропонують дати Україні більше грошей

Четвер, 3 квітня 2008, 17:11

Комісар Європейського Союзу з питань зовнішніх відносин й європейської політики добросусідства Беніта Ферреро-Вальднер ініціює збільшення фінансування програм сусідства ЄС й України в 2008 році.

Про це вона сказала журналістам у Брюсселі (Бельгія), представляючи звіт про здійснення європейської політики сусідства в 2007 році, повідомляють Українські новини.

"Я збираюся запропонувати, говорю вам щиро, збільшити фінансування в 2008 для Молдови, Марокко й України", - сказала вона.

Реклама:

За словами Ферреро-Вальднер, Єврокомісія розгляне цю її пропозиція на наступному тижні.
У ході доповіді вона вказала на істотний прогрес у реформах в Україні й у програмах партнерства з нашою країною.

"Ми зауважуємо прогрес, і ми говоримо - більше за більше", - сказала вона.

За її словами, необхідне фінансування може бути спрямоване на реформу судової системи, боротьбу з корупцією й поліпшення бізнес-клімату в країні.

ВІДЕО ДНЯ

"Сьогодні ми дивимося разом, куди можна витратити ці гроші - ми працюємо з Україною, і працюємо успішно, у багатьох напрямках", - сказала єврокомісар.

Вона зазначила, що це важливий політичний сигнал для країн, яким ЄС планує збільшити фінансування програм партнерства.

Серед успіхів України в 2007 році вона назвала завершення переговорів про вступ до Світової організації торгівлі, переговори з ЄС про нову посилену угоду й початок переговорів про створення зони вільної торгівлі.

У лютому Ферреро-Вальднер заявила, що задоволена ходом переговорів між Україною і ЄС про укладення нової посиленої угоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування