Коломойський одержить або акції "1+1", або гроші

П'ятниця, 4 квітня 2008, 10:53

Угода по придбанню компанією СМЕ акцій каналу "1+1" в Олександра Роднянського і Бориса Фуксмана обійдеться американцям майже в 200 мільйонів доларів.

Про це розповів Фуксман в інтерв'ю "Делу".

За його словами, зараз сторони ввійшли у фінальну частину угоди.

"У результаті загальна сума угоди (складе) близько 200 мільйонів доларів... Нам залишилося дооформити кілька договорів, а також одержати низку дозволів. Я думаю, що в найближчі два місяці угода буде завершена", - повідомив Фуксман.

"Наші домовленості зі СМЕ передбачають одночасну передачу однакової частки у всіх компаніях таким чином, у СМЕ буде 90%, а в нас з Роднянським — 10%. Угода проходить у два етапи. На першому етапі буде зроблено продаж 30% акцій, а потім — решти 10%, що належать мені й Олександру Роднянському", - розповів він.

При цьому Фуксман і Роднянський залишаться ще як мінімум на 2 роки в компанії.

За словами Фуксмана, пакет, куплений СМЕ, включає опціон Коломойського.

"За умовами угоди, Коломойський має одержати або акції, або гроші. Мені невідомо, що вибере Коломойський. Сьогодні акції СМЕ упали. Це викликано низкою причин, у тому числі і падінням американського ринку цінних паперів. Однак, я думаю, у майбутньому акції цієї медіакомпанії знову піднімуться на колишній рівень. На місці Коломойського я б узяв акціями", - відзначив співвласник "1+1" .

На питання, чи означає продаж ним і Олександром Роднянським своєї міноритарної частки в каналі "1+1" партнерам зі СМЕ, що боротьба з Коломойським програна, Фуксман відповів, що "це аж ніяк не програш".

"Усім відомо, що ми остаточно виграли всі судові процеси. У підсумку кожна війна завершується миром. І в цій ситуації наші партнери — компанія СМЕ, — виконуючи свої раніше досягнуті домовленості з Коломойським, вишукали можливості, з одного боку, виконати його вимоги, з іншого боку — укласти взаємовигідну угоду з нами", - сказав Фуксман.

"Про Коломойського можна говорити усе, що завгодно. Але те, що він гарний бізнесмен, неможливо заперечувати. Для нього СМЕ в першу чергу — бізнес. Однак він не придбав ніяких оперативних можливостей для керування каналом "1+1". Ставши акціонером СМЕ, він не став акціонером каналу "1+1"! Це дві різні компанії", - відзначив він.

"СМЕ є мажоритарним акціонером каналу "1+1", і, природно, як член ради директорів СМЕ Ігор Коломойський може брати участь у рішеннях, пов'язаних зі стратегічним розвитком компанії в цілому, але не в оперативному управлінні "1+1", - вважає Фуксман.

За інформацією, відомою зі ЗМІ, Коломойський одержує від СМЕ 140 мільйонів доларів або акції СМЕ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування