37 претендентів на мерський "трон". І Ющенко в Київраду?

П'ятниця, 4 квітня 2008, 11:11

У четвер охочі стати мером Києва одержали підписні аркуші.

Тепер їм треба зібрати мінімум 300 підписів на свою підтримку, а потім подати їх до київської територіальної виборчої комісії разом із передвиборною програмою й особистими документами, пише "Сегодня".

У тервиборчкомі виданню повідомили, що заяви "на мера" подали 37 кандидатів.

Однак видали аркуші на підписи поки тільки 14-ти – документи інших обробляють.

"Заяв буде набагато більше – уже черга стоїть", - розповіла голова ТВК Галина Білик.

Подали документи Віталій Кличко, голова Шевченківської райдержадміністрації Києва, висуванець від Народної партії (Блок Литвина) Віктор Пилипишин, відомі за попередніми виборами Любов Халецька, голова об'єднання "Молодь – надія України" Вадим Гладчук, телепродюсер Єгор Бенкендорф.

"Самовисунувся" голова Європейської партії, народний депутат від "НУНС" Микола Катеринчук. БЮТ поки свого кандидата не висунув, хоча усі очікують що це буде Олександр Турчинов.

Немає остаточної ясності і з кандидатом від Партії регіонів. У четвер з'явилася інформація, що ним буде екс-віце-прем'єр Дмитро Табачник, але, за даними газети, це ще не зовсім остаточне рішення.

Крім того, як пише "Сегодня", у депутати нової Київради рушив... Віктор Ющенко – і це не однофамілець президента.

У прес-службі об'єднання "Райдуга" газеті розповіли, що висунули першим номером у своєму списку президента. "Ми написали його, подали документи, їх прийняли, може, просто подумали, що це повний тезка. А Віктору Андрійовичу ми послали лист, запитали чи не проти він", - сказали в прес-службі організації.

Водночас, прес-секретар президента Ірина Ванникова розповіла виданню, що вперше про таку ініціативу чує, і поки ніякого листа президент не отримував.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування