Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через указ Ющенка Сюзанну Станік забрала швидка

П'ятниця, 4 квітня 2008, 11:19

Сюзанні Станік, що була звільнена президентом з посади судді Конституційного Суду, стало погано після того, як вона довідалася про відповідний указ глави держави.

Про це газеті "Комерсант-Україна" повідомив суддя КС у відставці Валерій Пшеничний.

Внаслідок погіршення стану Станік виданню не вдалося довідатися, чи збирається вона оскаржувати у суді рішення президента.

"Сюзанну Романівну забрала швидка допомога прямо з будинку Конституційного Суду, і сьогодні, я думаю, з нею не вдасться поговорити", – сказав Пшеничний у четвер.

Як відомо, у середу президент Віктор Ющенко відновив Станік на посаді судді КС на виконання рішення суду.

Однак вже у четвер він підписав указ про скасування указу колишнього президента Леоніда Кучми про призначення Станік суддею КС у зв'язку з порушенням процедури вступу на посаду.

Політичні супротивники Ющенка вважають, що "в останньому указі президента відсутнє правове обґрунтування".

"Був Кучма в залі, не було Кучми в залі – Станік тривалий час працювала заступником глави Конституційного Суду, приймала рішення, одержувала зарплату", - заявила член фракції Партії регіонів Олена Лукаш.

"Крім того, факт її звільнення за порушення присяги судді КС у 2007 році свідчить, що на той момент президент визнавав вступ її на посаду", - додала вона.

"У даному випадку в мене є всі підстави вважати, що наш президент не має права виконувати свої обов'язки за станом здоров'я, оскільки в одній голові не може бути такого плюралізму думок", - наголосила депутат.

У свою чергу соратники глави держави вважають, що, звільнивши Станік, він створив небезпечний прецедент.

"Формально в президента була підстава підписати указ щодо Станік, але тим самим він підставив під удар інших суддів КС, що були приведені до присяги за подібних обставин", – сказав член фракції "НУ-НС" Тарас Стецьків.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування