Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для британців Путін переміг Буша. Україну порівняли з Німеччиною

П'ятниця, 4 квітня 2008, 11:40

Президент Росії Володимир Путін виявився переможцем на саміті НАТО в Бухаресті, навіть не знаходячись там.

Про це пише британська газета "The Times" в статті "Путін перемагає Буша в боротьбі за спадок".

"Рада Росія-НАТО починається лише в п’ятницю, але Путін, який переграв Альянс в його останній місяць президентства, зміг зробити так, щоб питання відносин з Росією домінували на саміті в четвер", - пише видання.

"Для нього і президента Джорджа Буша Бухарест став боротьбою за спадок, і Путін переміг. Саміт відмовився призначити Україні і Грузії дату приєднання, за що так боровся Буш, і що Німеччина та Франція заблокували. Частково, щоб запобігти протистоянню з Росією", - зазначає газета.

Також видання зазначає, що навіть незважаючи на те, що британський прем’єр Гордон Браун заявив, що "ніхто за межами НАТО не може на нього впливати", Росії та її погрозам вдалося зробити саме це.

"На саміті було зроблено чітку заяву, що ці країни (Україна і Грузія) стануть членами НАТО, що є сильною заявою. Але члени альянсу мають сумнів, чи буде так, через російський тиск за лаштунками. Путін втратив лише в одному – НАТО погодилось з розміщенням американських систем ПРО на території Чехії та Польщі", - зазначає видання.

Інша британська газета "The Guardian" порівнює Україну 2008 року з Німеччиною 1990 після об'єднання і роботу Джорджа Буша старшого та Джорджа Буша молодшого.

"Можна прочитати історичні звіти двох молодших представників адміністрації Буша–старшого – Філіпа Зелікова та Кондолізи Райс – як вміло він змусив Великобританію і Францію визнати об'єднання Німеччини і як блискуче він вмовив Михайла Горбачова визнати, що об’єднана Німеччина може стати членом НАТО", - пише видання.

"Сьогодні Буш-молодший зустрів опір з боку Німеччини і Франції через приєднання України до ПДЧ. Путін, звичайно, є міцним горішком, порівняно з Горбачовим, і Росія як і раніше переживає з приводу його поступок, але і час, коли Буш вирішив завдати удару, невдалий – саме в момент передачі Путіним влади своєму спадкоємцеві", - зазначає газета.

"Якби Буш-молодший скористався книгою батька або хоча б почитав Кондолізу, пішов би на активну особисту дипломатію із союзниками і з Москвою так само як і на публічну дипломатію в Україні, обрав би підходящий момент, турбувався б більше про зміст, ніж про форму, – тоді США могли б через кілька років досягти бажаного результату в партнерстві з європейськими союзниками. Замість цього, він діє на власний розсуд", - пише британська газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...