Ющенку нагадали, що він пригрів не менше "медведчуків", ніж Тимошенко

П'ятниця, 4 квітня 2008, 12:02

У Кабінеті міністрів висловлюють подив листом президента Віктора Ющенка до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, у якому він критикує її кадрову політику, зазначаючи, що всі кадрові призначення узгоджуються в секретаріаті президента.

Так, поява цього листа стала несподіванкою для першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука (БЮТ), пише "Комерсант-Україна".

"Наскільки мені відомо, усі без винятку кадрові призначення узгоджуються в секретаріаті президента, у тому числі і призначення осіб, зазначених у листі", - сказав газеті Корнійчук.

На його думку, у момент узгодження саме цих чиновників у секретаріаті президента "неуважно поставилися до їхнього призначення і тепер заднім числом намагаються звести рахунки".

Як відомо, у четвер, 3 квітня, Ющенко направив лист Тимошенко, у якому жорстко розкритикував проваджувану нею кадрову політику і висловив очікування, що "кадрові ініціативи Кабміну будуть відповідати духу угоди про створення демократичної коаліції".

У документі наводиться список чиновників, які, на думку Ющенка, не можуть займати урядові посади – більшість осіб президент пов'язує з екс-головою адміністрації президента Леоніда Кучми, екс-головою СДПУ(о) Віктором Медведчуком.

Опитані в четвер "Комерсантом" чиновники, на чиїй відставці наполягає президент, коментарі давали неохоче.

"Я призначений радником патронатної служби прем'єр-міністра. У коаліційній угоді говориться про узгодження призначень членів уряду і керівників центральних органів виконавчої влади. А те, що прем'єр повинен погоджувати ще й своїх особистих радників, для мене новина!", - розповів радник голови уряду Олександр Задорожний.

"Якщо Ющенко вимагає звільнення Іщенка й інших людей, то я можу цей перелік продовжити. Так, він повинен звільнити Віктора Балогу, Петра Порошенка й Олександра Зінченко. Тому що вони – вихованці СДПУ(о), які раніше займали в партії керівні посади", - резюмував голова СДПУ(о) Юрій Загородній.

"Зінченко був першим заступником голови (Соціал-демократичної партії об'єднаної), Порошенко – членом політбюро, Балога – членом політбюро і до того ж очолював партійну організацію в Закарпатській області. Як не хотілося б комусь, щоб СДПУ(о) не було, – вона є, буде і залишиться", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...