Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАТО вирішили, що потрібна інформаційна компанія в Києві

П'ятниця, 4 квітня 2008, 13:00

У НАТО звертають увагу Києва на необхідність проведення інформаційної кампанії про альянс і забезпечення її відповідними ресурсами.

Про це мова йде в спільній заяві, прийнятій главами держав і урядів країн-членів НАТО за підсумками засідання комісії Україна-НАТО.

"...Союзники вітають збільшення зусиль України щодо інформування населення про співробітництво України з НАТО і безпосередньо саме альянс. Підкресливши необхідність для України виділити відповідні ресурси для цих прагнень, союзники знову підтвердили свою підтримку українським публічним інформаційним зусиллям по всій країні", - говориться в заяві.

У тексті документа відзначається, що учасники засідання комісії "зустрілися, щоб обговорити статус і перспективи відносин Украина-НАТО, а також співробітництво, включаючи прагнення щодо ПДЧ".

"Союзники нагадали свою декларацію, прийняту вчора, у якій вони вітають українські євроатлантичні прагнення у відношенні членства в НАТО. Вони погодилися, що Україна буде членом НАТО", - сказано в документі.

"План дій щодо членства - наступний крок для України на шляху до членства. Альянс чітко позначив свою підтримку українським прагненням приєднатися до ПДЧ", - говориться в заяві.

Також у документі зазначається, що починається період інтенсивних зустрічей з Україною на високому політичному рівні для рішення питань, що ще залишилося вирішити щодо ПДЧ.

"Перша оцінка буде зроблена міністрами закордонних справ у грудні. Міністри закордонних справ наділені повноваженнями вирішувати заявку України щодо ПДЧ", - сказано в документі.

Крім того, глави держав і урядів країн НАТО вітають український прогрес у реформуванні оборонного сектора і сектора безпеки.

Вони також відзначили широкий спектр спільної активності, включаючи участь України в науковій програмі для забезпечення світу і безпеки, і очікують імплементації програми по обміну інформацією щодо ситуації в повітрі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування