У коаліції зрозуміли, чим їм загрожує .....ЄЦ

П'ятниця, 4 квітня 2008, 14:05

Створення партії "Єдиний центр" несе серйозну загрозу демократичній коаліції, заявив у п'ятницю на прес-конференції заступник лідера фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Тарас Стецьків.

"Завдання "Єдиного центра" - ... фактично блокувати ті рішення, які, на думку авторів проекту, що сидять у секретаріаті президента, не вигідні їм або президентові. І це загроза", - сказав депутат, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що цей проект, у принципі, свою роль відіграє цього року. Якщо цього року він не виконає те завдання, які на нього покладають автори проекту, то вони просто про нього забудуть про цей центр", - прогнозує він.

При цьому Стецьків назвав цей проект "технологічним", а також висловив думку, що цей проект не має під собою електоральної бази.

При цьому Стецьків вважає, що "ЄЦ" може нашкодити самому президентові. "Якщо президент України хоче паритет з БЮТ у рамках демократичної коаліції ... і якщо президент хоче показати свої позиції в суспільстві, то діяльність "Єдиного центра" є невдалою і навіть шкідливою відповіддю на ці два питання", - підкреслив він.

Разом з тим Стецьків висловив думку про те, що в блоці НУ-НС одночасно проходять і відцентрові, і об'єднавчі процеси.

На його думку, основою об'єднавчого процесу повинні стати партії "Наша Україна" і "Народна самооборона". У той же час він проінформував, що до цього процесу будуть залучати інші політичні партії, які входять у блок.

Коментуючи заяву лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка про створення окремої партії, Стецьків відзначив, що "мова ні в якому разі не йде про створення 11-ої, після "Єдиного центра", партії в рамках блоку. Мова йде про технічне перейменування партії".

Стецьків також повідомив, що це питання буде обговорюватися в травні на всеукраїнській конференції "Народної самооборони".

Як повідомлялося, 27 березня в Україні була створена партія "Єдиний центр", яку очолив депутат Ігор Кріль (фракція НУ-НС), що вийшов з партії "Народний союз "Наша Україна" (НСНУ).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...