У Путіна обіцяють відповідні заходи на розширення НАТО

П'ятниця, 4 квітня 2008, 14:34

Президент Росії Володимир Путін у своєму виступі на саміті Росія-НАТО заявив, що альянс пропонує Москві поспостерігати за його розширенням без врахування російських інтересів.

Про це заявило у п'ятницю джерело в російській делегації на саміті Росія-НАТО в Бухаресті, посилаючись на виступ президента Росії Володимира Путіна.

"Говорячи про політику розширення НАТО, Володимир Путін сказав, що Росії фактично пропонують поспостерігати", - сказав співрозмовник.

"Ми спостерігаємо, що військова інфраструктура наближається і переходить кордони колишнього СРСР. Від Санкт-Петербурга вона вже в декількох сотнях кілометрів", - сказав співрозмовник, говорячи про виступ президента Росії.

За його словами, Путін "нагадав, що НАТО залишається військовим союзом". "В основу відносин з Росією НАТО має ставити заходи військової стриманості", - сказав співрозмовник.

Також він заявив, що Росія вживе відповідних заходів на розширення НАТО, оскільки курс альянсу на розширення підриває архітектуру безпеки.

"Військове розширення блоку - це проблема для Росії. Росія не може не реагувати на дії, що підривають її безпеку", - заявив співрозмовник.

За його словами, у відповідь на подальше розширення НАТО Росія "зробить все для забезпечення своєї безпеки".

"НАТО своєю ж сокирою рубатиме руки своєї ж безпеки і валити будинок, поки ще скляний, європейської безпеки", - сказав співрозмовник.

"Ніхто не ставить ультиматумів, і ми розраховуємо, що нам не будуть їх ставити. Ніхто в Москві не приховує, що нам доведеться вимушено вживати заходів для захисту своєї безпеки. Усі необхідні заходи будуть прийняті", - зазначив він.

"Альянс не може забезпечувати безпеку на шкоду безпеки інших держав", - підкреслив співрозмовник.

"Президент Росії висловився за те, щоб не драматизувати ситуацію в цілому", - сказав він.

За його словами, Путін висловився за те, щоб відносини Росії і НАТО "стали більш просунутими і зрілими".

"Для Москви співробітництво з альянсом - це усвідомлений вибір і стратегічна лінія", додав співрозмовник.

Також Путін запропонував НАТО полегшити доступ російським компаніям, що роблять військову техніку, для поліпшення оперативної сумісності збройних сил Росії й альянсу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування