Екс-міністр виключає приєднання до ПДЧ і в грудні

П'ятниця, 4 квітня 2008, 15:33

Екс-міністр іноземних справ Анатолій Зленко виключає можливість приєднання України до ПДЧ у грудні в ході засідання комісії Україна-НАТО.

"Я навіть не допускаю, що саме тут буде надане запрошення (Україні приєднатися до ПДЧ)", - сказав він у п'ятницю в ході круглого столу в Києві.

За його словами, засідання комісії Україна-НАТО – це "по-перше, рівень міністрів закордонних справ".

Крім того, він підкреслив, що такі рішення, як правило, ухвалюються на самітах НАТО.

Наступний ювілейний саміт альянсу відбудеться у квітні 2009 року на території Франції та Німеччини, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зленко зазначив, що засідання комісії Україна-НАТО в грудні не буде спеціальним. За його словами, це традиційні засідання, що, як правило, проводяться щорічно в грудні в Брюсселі.

Коментуючи рішення Бухарестського саміту з питання приєднання України до ПДЧ, Зленко зазначив, що "у даному випадку російський фактор зіграв свою вирішальну роль".

На його думку, вирішальна роль Росії на міжнародній арені буде посилюватися, зокрема, за рахунок енергетичних, сировинних ресурсів, а також військового потенціалу.

Крім того, дипломат указав на не менш важливу роль у Північноатлантичному альянсі Франції як "політичної сили", та Німеччини як "економічної сили".

Він також назвав "феноменом" позицію Угорщини, яка також виступила проти приєднання України до ПДЧ.

Як відомо, Зленко був міністром закордонних справ України у 1990-1994 роках, у жовтні 2006 року був призначений радником тодішнього прем'єр-міністра Віктора Януковича зі спеціальних міжнародних питань.

"Інтерфакс-Україна",

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування