Росія сприйме наближення НАТО як пряму загрозу - Путін

П'ятниця, 4 квітня 2008, 16:11

Наближення НАТО до кордонів Росії буде сприйняте як пряма загроза безпеки Російської Федерації.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції після ради Росія-НАТО у п'ятницю в Бухаресті, передає Ліга.

"Розширення НАТО, яке триває, створення військової інфраструктури на території нових членів, криза навколо ДОЗСЄ, Косово, плани розміщення в Європі елементів ПРО США – усе це не працює на зміцнення передбачуваності і довіри в нашій співпраці, і аж ніяк не сприяє її переходу до нової якості", - підкреслив Путін.

"Поява на наших кордонах могутнього військового блоку, дії членів якого регулюється в тому числі статтею 5 Вашингтонського договору, буде сприйнята в Росії як пряма загроза безпеці нашої країни", - сказав президент Росії.

При цьому Путін додав, що заяви про те, що цей процес не спрямований проти Росії, "нас задовольнити не можуть".

Як відомо, напередодні керівництво Північноатлантичного альянсу заявило про те, що повернеться до розгляду питання про можливе приєднання України і Грузії до Плану дій щодо членства НАТО в грудні 2008 року.

Водночас, у п'ятницю генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що не сумнівається в тому, що Україна буде членом Північноатлантичного альянсу.

"Учорашнє рішення – це не окрема подія. Це початок процесу, результатом якого буде вступ України в НАТО", - сказав Схеффер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...