Яценюк хоче, щоб його помічниками були юристи. Мартинюк не підходить?

П'ятниця, 4 квітня 2008, 16:52

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк висловлюється за професійний підхід у висуванні кандидатів на посади своїх заступників.

Про це він заявив на прес-конференції для регіональних засобів масової інформації в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Не може бути в президії парламенту людина заангажована політично. Це людина, яка має працювати на весь парламент", - підкреслив Яценюк.

За його словами, на місці своїх заступників він бачить ті кандидатури, що запропонують фракції парламенту і кого підтримають депутати.

"Але мені здається, що віце-спікерами парламенту мають бути професійні люди. Професійні політики, у яких є, обов'язково, юридична освіта і політичний досвід, а також знання базових принципів "що таке закон", - сказав Яценюк.

За його словами, віце-спікери не повинні використовувати свої посади "в узкопартійних, політичних цілях".

За словами Яценюка, кандидат на посаду першого заступника і заступника глави парламенту має бути "мінімально політично заангажованим".

Зараз у Верховній Раді вакантні посади першого заступника голови парламенту і віце-спікера.

Комуніст Адам Мартинюк, якого його фракція і фракція Партії регіонів називали можливою кандидатурою на посаду віце-спікера, не має юридичної освіти.

Пізніше Партія регіонів прийняла рішення висувати свого представника на посаду першого віце-спікера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...