Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко назвав Україну єдиною вільною після СРСР

Неділя, 6 квітня 2008, 19:55

У Києві почала роботу п'ята асамблея Всесвітнього руху за демократію, на якій будуть обговорюватися проблеми демократії в Україні й світі.

Як передає "Інтерфакс-Україна", відкрила форум дружина президента Катерина Ющенко. Вона розповіла учасникам Асамблеї про історію української демократії й коротко окреслила політичну ситуацію в країні зараз.

Планується, що в понеділок перед учасниками асамблеї виступить президент Віктор Ющенко, після чого почнуть роботу ряд семінарів. Так, у понеділок дискусія сфокусується на темі: "Щоб демократія працювала", а у вівторок - на темі захисту громадянського суспільства.

На відкритті Асамблеї присутня вдова українського журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава. У роботі асамблеї беруть участь представники демократичного руху ряду країн світу, зокрема Великобританії, США, Швеції, Португалії, Ірландії, Туреччини, Ірану, Сирії, Боснії, Китаю, Індії, Нігерії, Туреччини, Венесуели, Колумбії, Мексики, Конго, Марокко, Зімбабве.

Разом з тим, Ющенко у вітанні до учасників Асамблеї, опублікованому на його офіційному сайті, зазначив, що за останні роки в Україні досягнуто істотних зрушень на шляху демократизації і розвитку громадянського суспільства, свободи слова і преси.

"Це дало змогу авторитетним міжнародним організаціям визнати Україну єдиною на пострадянському просторі вільною країною", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування