Балога без мікроскопа побачив, де рветься коаліція

Вівторок, 8 квітня 2008, 10:11

Протягом чергового сесійного періоду роботи Верховної Ради парламентська більшість зобов'язана ухвалити низку важливих для держави рішень, що має засвідчити цілісність і ефективність нинішньої коаліції.

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба президента.

"Цифри за результатами останніх голосувань у парламенті викликають багато запитань про існування коаліції як такої", - зазначив Балога.

"В конструкції більшості без мікроскопа видно лінії розриву з низки принципових питань, які поки залишаються без відповідей, але які є індикаторами здатності коаліції на скоординовані дії", - додав він.

Одним із таких важливих питань, за оцінкою Балоги, є висунення єдиного кандидата від демократичних сил на перевиборах київського міського голови.

Глава секретаріату припустив, що "один із партнерів по коаліції має явно відмінну позицію від думки іншого учасника, керуючись власними великими амбіціями та все зростаючими апетитами".

"З огляду на парадоксальність становища" Балога вважає за доцільне, щоб БЮТ виступив на підтримку вже оголошеної кандидатури Віталія Кличка.

"Заява БЮТ про підтримку Кличка одночасно стане і заявою на підтвердження єдності коаліції. В іншому випадку внутрішнє напруження в демократичному таборі тільки зростатиме, і нічого хорошого в цьому немає", - вважає глава секретаріату.

"Тоді залишатиметься лише прийняти спеціальний закон, що столичним градоначальником може бути тільки представник від БЮТ. Наприклад, закон "Про Олександра Турчинова - міського голову Києва", - додав він.

Балога нагадав коаліції про необхідність виконання коаліційної угоди та ухвалення пакету з 12 невідкладних законопроектів, затвердити програму соціально-економічного розвитку країни, програму діяльності уряду, внести зміни до держбюджету-2008.

"Президент підписав бюджет з умовою суттєвого коригування цього документа в березні. Нагадую шановній коаліції та її урядові - на календарі квітень, а в країні – інфляція", - зазначив глава секретаріату.

"Колискові пісні про "ситуацію під контролем" і химери підозр про "картельні змови" можуть заспокоїти лише легковірних", - заявив Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...