Яценюк: рішення КС не вплинуло на роботу ВР

Вівторок, 8 квітня 2008, 10:27

Внаслідок ухвалення Конституційним Судом рішення про неконституційність постанови "Про регламент Верховної Ради" парламент у своїй діяльності буде керуватися нормами Конституції.

Про це на початку ранкового засідання заявив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.

Спікер повідомив, що внаслідок рішення КС, Верховна Рада буде керуватися наступними статтями Конституції, зокрема, 82 - про правомочність українського парламенту.

"У зв'язку з тим, що парламент обраний, 2/3 його складу є в залі, то таким чином питання щодо дієздатності та правоздатності парламенту навіть не може стояти на порядку денному", - пояснив Яценюк.

"Статтею 88 - про повноваження голови Верховної Ради. Голова ВР обраний і буде виконувати свої повноваження", - продовжив спікер.

"Статтею 91 - про порядок прийняття рішень, тобто половиною від конституційного складу ВР. Та статтею 8 про те, що норми Конституції є нормами прямої дії", - додав Яценюк.

За його словами, "до моменту законодавчого врегулювання питання щодо організації порядку роботи ВР відповідно до рішення КС, тобто до прийняття закону про регламент Верховної Ради, парламент буде користуватися і керуватися нормами Конституції".

"Рішення Конституційного Суду про неконституційність постанови "Про регламент Верховної Ради" не вплинуло на право і дієздатність Верховної Ради, як єдиного законодавчого органу", - наголосив Яценюк.

Після цього спікер запросив голову регламентного комітету Олександра Єфремова, який запропонував зробити у роботі парламенту півгодинну перерву – до 10.40, щоб юристи переглянули "підготовлені уночі" документи з питанян організації роботи ВР.

Яценюк запросив до себе у кабінет членів регламентного комітету, а також попросив депутатів пройти письмову реєстрацію за столами реєстрації для підтвердження юридичного факту наявності депутата у Верховній Раді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...