Путіну знайшли ще одне робоче місце

Вівторок, 8 квітня 2008, 10:38

На з'їзді "Єдиної Росії" 14-15 квітня Володимиру Путіну буде запропоновано очолити партію.

Про це розповів журналістам її нинішній лідер Борис Гризлов, пишуть російські "Ведомости".

Він упевнений: Путін "безумовно" розгляне пропозицію.

"Партія завжди була поруч з ним", — нагадав Гризлов, а Путін стояв у джерел "Єдності", з якого виросла "Єдина Росія". Очоливши на парламентських виборах її список, президент фактично став лідером партії, підкреслив Гризлов.

А от Медведєв партквиток не одержить: статус головнокомандувача, який він одержить після інаугурації, може перешкодити цьому, пояснив Гризлов.

Він послався на закон про партії, за яким військовослужбовці не можуть бути партійцями: "Зрозуміло, що верховний головнокомандувача не військовослужбовець, але все-таки мені здається, якщо він керівник усіх збройних сил, то це є певною перешкодою".

Гризлов підкреслив, що Медведєв є прихильником партії — "усі його виступи говорять про це" — і може ввійти в її Вищу раду. Як, наприклад, глава МНС Сергій Шойгу.

Медведєв у "Єдину Росію" і не збирався, запевняє джерело в президентській адміністрації. Про плани Путіна він повідомити не зміг.

Джерело в керівництві "Єдиної Росії" підкреслює, що воно ніколи досі офіційно не запрошувало Путіна вступити в партію: цьому заважала саме посада головнокомандувача.

Якщо Путін на з'їзді висловить готовність це зробити, прийом можна буде оформити після інаугурації Медведєва, коли Путін складе із себе повноваження головнокомандувача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News