Суд відмовився зупиняти "космічні" війни

Вівторок, 8 квітня 2008, 11:30

Окружний адміністративний суд Києва відмовився припиняти дію постанови Верховної Ради про призначення позачергових виборів мера Києва і Київської міської ради.

Таку ухвалу виніс під час попереднього слухання за позовом депутата Київради Болислава Андрушенка про незаконність постанови Ради голова суду Олег Бачун, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Під час слухання представник у суді Андрушенка Костянтин Ткаченко заявив клопотання про припинення дії постанови Ради для забезпечення розгляду позову.

За словами Ткаченка, постанову Ради необхідно призупинити у зв'язку з тим, що вона стосується інтересів Андрушенка, оскільки після проведення позачергових виборів він утратить статус депутата Київради.

Однак суд у своїй ухвалі визнав це клопотання безпідставним і вирішив, що постанова Ради не заважає Андрушенку на даний момент виконувати обов'язки депутата Київради.

Ця ухвала суду може бути оскаржена в судовому порядку.

Як повідомлялося, мер Києва Леонід Черновецький закликав депутатів Київської міської ради відкликати подані ними судові позови про неправомірність призначення Верховною Радою позачергових виборів мера Києва і Київради.

Виборча кампанія з виборів мера Києва і Київради стартувала 26 березня.

Раніше Верховна Рада призначила позачергові вибори мера Києва і Київради, які повинні відбутися 25 травня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування