Кириленко зіграв з "Регіонами" і БЮТ на випередження

Вівторок, 8 квітня 2008, 13:57

Фракція "Наша Україна – Народна самооборона" заявляє про те, що питання про створення тимчасової спеціальної комісії щодо змін до Конституції не обговорювалося на раді коаліції.

Про це під час виступу у парламенті заявив лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко.

"Я повідомляю - до будь-якого розгляду питання про створення тимчасової спеціальної комісії щодо змін до Конституції - ні в уряді, ні на раді коаліції це питання жодного консенсусу не отримало. Більше того, його обговорення не відбулося", - заявив депутат.

"Ми вважаємо, що зараз не на часі розгляд цього питання, що додатково роз'єднає депутатський корпус", - додав він.

Кириленко наголосив, що "відповідно до регламенту коаліції, який є невід'ємною складовою коаліційної угоди, "коаліція підтримує тільки ті законопроекти і постанови, що пройшли узгодження в уряді консенсусом в раді коаліції та відповідають змісту угоди про створення коаліції".

На початку виступу лідер фракції "НУ-НС" нагадав, що зміни до Конституції розробляє Національна конституційні рада, створена при президенті.

"Не так давно Партія регіонів відкликала своїх депутатів з Конституційної ради і заявила про потребу створити у Верховній Раді власну конституційну комісію", - продовжив Кириленко.

"Але одна річ, коли такі заяви лунають від партії, яка є опозиційною, і зовсім інша справа, коли те саме заявляє дружня до нас фракція БЮТ і оголошує про намір разом з регіоналами прийняти відповідну постанову", - додав лідер фракції "НУ-НС".

Кириленко від імені фракції "НУ-НС" заявив, що "які б комбінації не вибудовувалися у цьому залі чи поза ним, ми ніколи і за жодних обставин не дамо ліквідувати посаду всенародно обраного президента - оскільки цього не хоче український народ".

Крім того, лідер фракції "НУ-НС" висловився про неможливість зволікати з розглядом законопроекту про внесення змін до державного бюджету на 2008 рік.

"Ми розуміємо, що демократичний уряд працює у складних обставинах. Але ми переконані, що завтра на засіданні уряду мусить бути ухвалений проект змін до бюджету. І завтра він має бути внесений до парламенту", - заявив Кириленко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News