У МЗС упевнені, що в грудні Україна отримає позитив

Вівторок, 8 квітня 2008, 14:13

У Міністерстві закордонних справ упевнені, що в грудні Україна приєднається до ПДЧ.

Про це заявив перший заступник Міністра закордонних справ України Володимир Хандогій у ході прес-клубу МЗС, інформує Ліга.

Коментуючи результати Бухарестського саміту НАТО, Хандогій зазначив, що українська делегація задоволена ними.

Звичайно ж, сказав перший заступник міністра, можуть виникнути питання, якщо говорити категоріями "дали - не дали", однак на це питання необхідно дивитися глибше.

Хандогій дуже високо оцінив підсумковий документ саміту, у якому вперше в історії відносин України і НАТО офіційно зафіксовано готовність надати Україні ПДЧ і бачити її членом організації.

Уже в грудні, мабуть, буде прийняте рішення щодо приєднання України до ПДЧ, зазначив Хандогій.

"Ми сьогодні стоїмо обома ногами на серйозному політичному ґрунті. Політична констатація того, що Україна буде членом НАТО, і те, що глави держав-членів НАТО визначилися, дає нам підстави говорити про те, що в грудні буде прийнято позитивне рішення", - заявив він.

Перший заступник голови МЗС додав, що, звісно ж, у цьому плані не можна не розглядати інші варіанти.

За його словами, теоретично може бути, що й у грудні буде відкладено прийняття такого рішення, але якщо навіть це буде зроблено, то на дуже незначний термін.

При цьому співробітництво з НАТО буде активно продовжуватися, тому що цьому немає альтернативи, підкреслив Хандогій.

Разом із тим, він зазначив, що зараз немає сенсу ділити НАТО на тих, хто підтримав Україну в процесі приєднання до ПДЧ, і тих, хто виступив супротивником. Він додав, що це колегіальний орган, і всі рішення приймаються шляхом досягнення консенсусу.

"Ми б не хотіли зараз поділяти НАТО на симпатиків та антипатиків. Це процес формування консенсусу, це складний процес", - додав він.

За словами Хандогія, у будь-якому випадку необхідно вести активний діалог із усіма країнами.

Як відомо, керівництво Північноатлантичного Альянсу заявило про те, що повернеться до розгляду питання про можливе приєднання України й Грузії до Плану дій щодо членства НАТО у грудні 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування