Українці, захоплені піратами, "живі-здорові"

Вівторок, 8 квітня 2008, 15:05

Захоплена піратами французька яхта "Le Ponant" на даний момент стоїть на якорі біля південного узбережжя Сомалі (населений пункт Гаракад).

У ході першого контакту з піратами з'ясовано, що всі члени екіпажу живі й здорові, повідомили Лізі в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Міністр закордонних справ Франції Бернард Кушнер висловив надію "на досягнення домовленості з піратами про звільнення яхти й екіпажу, навіть якщо для цього знадобиться багато часу і доведеться виплатити значну суму викупу, тим більше, що яхта застрахована".

Справа перебуває на контролі в посольстві України у Франції, Ефіопії, Кенії і Департаменті консульської служби.

Як відомо, 4 квітня 2008 року французька трищоглова яхта класу люкс була захоплена піратами біля Сомалі. На борту зазначеної яхти знаходиться понад 30 осіб екіпажу. З них, за офіційними даними, 1 українка, за іншими даними – близько 10 українців і 22 французи.

Напади піратів на узбережжі Сомалі довжиною 3700 км відбуваються ледве не кожен місяць, і Міжнародне бюро мореплавства рекомендує суднам не наближатися до узбережжя цієї країни на відстань менше 200 морських миль.

Сомалі, розташоване на пожвавленому морському шляху з Європи в Азію, який проходить через Суецький канал, з 1991 року живе в обстановці анархії і відсутності центрального уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...