Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інтеграція України в ЄС – не предмет дискусії, - МЗС

Вівторок, 8 квітня 2008, 15:26

Питання інтеграції України в Європейський Союз не є предметом дискусії, а є предметом часу і результатом виконання всіх поставлених перед українською державою задач, вважають в українському Міністерстві закордонних справ.

Про це заявив на брифінгу у вівторок у Києві керівник прес-служби МЗС України Василь Кирилич, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Україна може чи не може (стати асоційованим членом), має перспективи чи не має (вступу в ЄС), Україна виконує певні задачі, передбачені на шляху європейської інтеграції... Питання не є дискусійним, скоріше це питання – предмет часу. Час визначить, якою і коли буде перспектива", - сказав він.

Так представник МЗС України прокоментував заяву представника Єврокомісії Кристіане Хоман про те, що Україна не може стати асоційованим членом ЄС, оскільки такого статусу в цій організації не існує.

"Ми сподіваємося, що саміт Україна-ЄС у вересні поточного року буде етапним для україно-ЄСівських відносин", - заявив Кирилич, зазначивши, що в України є "гарний портфель уже виконаних задач".

Водночас, Кирилич зазначив, що "не упевнений, існує такий статус, чи не існує" (асоційованого членства).

"Прошу проаналізувати шлях інших країн, які стояли на шляху в ЄС. Така формула, як політична асоціація й економічна інтеграція, добре відображала взаємини між суб'єктами, які потім стали членами ЄС", - зазначив він.

"Інтерфакс-Україна",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування