На Ющенка поскаржилися Генпрокуратурі

Вівторок, 8 квітня 2008, 16:30

Депутат від Партії регіонів Володимир Сівкович просить Генпрокуратуру дати правову оцінку діям президента у зв'язку з вимогою звільнити чиновників, які нібито пов'язані з Віктором Медведчуком і не відповідають принципам коаліції.

Він також просить ГПУ відкрити кримінальну справу за фактом втручання в діяльність державного діяча, навмисних дій із підбурювання до порушення рівноправ’я громадян у частині обмеження прав у зв'язку з політичними переконаннями.

На думку Сівковича, Медведчук може стати "приводом для встановлення диктатури і нових політрепресій в Україні", повідомили Лізі в прес-службі депутата.

Місяць тому Сівкович уже звертався до ГПУ з проханням оцінити дії прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка "тиснула на членів ЦВК і вимагала від них саботування роботи, а також подання проекту рішення про звільнення голови Шаповала, тим самим незаконно втручаючись у діяльність держслужбовців".

За його переконанням, президент Віктор Ющенко значно перевершив Тимошенко.

"Він свідомо і грубо порушує Конституцію і закони України, примушуючи тепер уже її саму до безпідставного звільнення деяких посадових осіб, що за своїми політичними поглядами і "близькістю до Медведчука В.В." не можуть займати посади в демократичному уряді", - заявив "регіонал".

Сівкович упевнений, що якщо президент дозволяє собі письмово і привселюдно робити подібні заяви, "зазіхає на право вільно працювати, право вільних політичних уподобань громадян – це дуже тривожний сигнал не тільки для політичної еліти, але й усього суспільства".

"Я вважаю, що усі без винятку політичні сили повинні на це відреагувати. Ця тільки на перший погляд безпечна суперечка між президентом і прем'єром може бути початком встановлення в країні авторитарного чи навіть диктаторського режиму. Такі вчинки президента свідчать про повне ігнорування ним демократичних підвалин у суспільстві", - підсумував депутат.

Як відомо, 3 квітня Тимошенко відмовилася звільняти чиновників на вимогу президента, підкресливши, що з конструктивною критикою в уряді будуть рахуватися, а по кадровій політиці прем'єр буде приймати рішення сама, тому що "відповідає за результат", тож підбирає команду, яка здатна цей результат дати.

Пізніше керівник секретаріату президента Віктор Балога заявив, що реакція Тимошенко на лист Ющенка про перебування на урядових посадах представників команди Медведчука свідчить про "її тісні зв'язки з цим діячем, відомим своєю "послідовною боротьбою з "помаранчевими" силами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування