Богатирьова пояснила, що Україна проти тиску з боку Росії

Вівторок, 8 квітня 2008, 17:53

Бухарестський саміт засвідчив новий рівень дискусії в українському суспільстві, а питання про ПДЧ задекларувало високий ступінь національної демократії в Україні.

Так у своїй заяві прокоментувала саміт НАТО у Бухаресті секретар Ради нацбезпеки та оборони Раїса Богатирьова.

"Усі сторони цього процесу – політична влада і опозиція – сприйняли питання ПДЧ як питання історичної еволюції країни... Усі сторони діалогу в Україні щодо ПДЧ мали рівні можливості та самостійно обрали форму і аргументи дискусії", - зауважила Богатирьова.

"Це стало фактом незворотності демократії та свідченням високої моралі політики президента на тлі стратегічних дебатів про роль і місце України в політичному театрі світу", - додала вона.

За словами секретаря РНБО, "урок Бухарестського саміту полягає в тому, що Україні потрібно більш активно, послідовно та відкрито проводити лінію національного інтересу, гармонізуючи позицію влади і народу".

"Принципово важливо просувати національний інтерес в сучасний світ розвинутої демократії, адресувати наші амбіції світовим лідерам, які відповідають за світовий порядок, і забезпечувати нову якість і ефективність політичної дипломатії", - додала вона.

За словами секретаря РНБО, під час саміту "усі відзначили нову якість політичної дипломатії та міжнародну толерантність".

Також, додала Богатирьова, усі відзначили "високу ступінь політичної етики української делегації на чолі з президентом Ющенком, який будував свою місію на Бухарестському саміті на ґрунті українських амбіцій, але із врахуванням інтересів всіх сторін".

За її словами, у відносинах з Росією "Україна і на майбутнє чітко заявляє про необхідність проведення прозорої та відповідальної політики, яка би унеможливлювала використання будь-яких переваг у відносинах між народами-сусідами і стабільними партнерами".

"В цьому контексті головним має стати розбудова нової якості регіональної безпеки і формування гарантії суверенного розвитку", - заявила Богатирьова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування