БЮТ відступив зі спільного з "Регіонами" фронту

Середа, 9 квітня 2008, 13:42

БЮТ відкликав свій проект постанови про створення парламентської конституційної комісії.

"Ми задоволені тим, що наші колеги з БЮТ відкликали сьогодні проект постанови про створення тимчасової спеціальної комісії про внесення змін до Конституції", - повідомив журналістам лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко.

"Оскільки цей проект постанови не був погоджений всередині коаліції і у нас немає поки що спільного бачення щодо змін до Конституції", – пояснив він.

За словами Кириленка, "це не означає, що таке бачення в майбутньому не виникне, але цьому має передувати рішення коаліції демократичних сил".

Депутат нагадав, що над змінами до Конституції на даний момент працює Національна конституційна рада при президенті.

При цьому він висловив думку, що керівники усіх парламентських фракцій мають найближчим часом зустрітися з головою цієї ради щодо відповідних консультацій.

Кириленко наголосив, що будь-яке спільне голосування БЮТ і Партії регіонів є неприпустимим.

"І ми вважаємо, що на сьогоднішній день така можливість вичерпана остаточно, але ми готові до будь-яких відкритих консультацій щодо змісту нової Конституції", - зазначив депутат.

Також Кириленко додав, що на даний момент жодного проекту змін до Конституції до Верховної Ради не внесено, тому і конституційній комісії, яку пропонувалося створити в парламенті, немає чого розглядати.

Як відомо, на створенні тимчасової спеціальної комісії щодо внесення змін до Конституції наполягає фракція Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування