Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не висуватиме жодних вимог до Росії у СОТ?

Середа, 9 квітня 2008, 15:16

Заступник міністра економіки Валерій П’ятницький вважає доцільною участь України в робочій групі зі вступу Росії до СОТ, але відповідне рішення може бути прийняте лише після офіційного вступу України в цю організацію.

"Відповідне рішення буде ухвалене тільки після того, як Україна стане членом Світової організації торгівлі. Але я вважаю, що це доцільно", - заявив він в інтерв'ю журналістам у середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У той же час, відповідаючи на запитання про те, які вимоги Україна може пред'явити Россі, П’ятницький підкреслив:

"Ми можемо взагалі не висувати ніяких вимог, оскільки, як ви знаєте, сила СОТ полягає у тому, що це багатостороння система. Достатньо тільки подивитися на те, що є вимоги з боку окремих членів: США, країн Євросоюзу, Австралії, Швейцарії...", - сказав П’ятницький.

"І ці вимоги створюють необхідні передумови для зміни тих чи інших правил, що застосовуються країною, і вони нас задовольняють, нам не потрібно ніяких додаткових вимог висувати", - зазначив заступник міністра.

Як відомо, процес вступу України до СОТ і узгодження умов затягся на термін близько 15 років. Остаточні умови вступу стали відомі 5 лютого 2008 року, однак лише нещодавно були перекладені українською.

Передбачається, що Верховна Рада до 4 липня ратифікує їх, і через 30 днів після цієї ратифікації вони набудуть сили за винятком тих, по яких передбачено перехідний період.

При цьому процедура перегляду умови на етапі ратифікації не передбачена.

Крім того, мають бути ухвалені ще 10 законопроектів, які уряд ухвалив наприкінці березня і частково уже вніс у Верховну Раду.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування