Тимошенко відповіла на слова Путіна про те, що "Україна – не держава"

Середа, 9 квітня 2008, 16:55

Жорсткі висловлювання керівництва Росії на адресу України стали реакцією на рівень захисту країною своїх національних інтересів.

Таку думку висловила прем`єр Юлія Тимошенко в середу на прес-конференції в Кабінеті Міністрів, коментуючи поширену в ЗМІ інформацію про те, що чинний президент Росії Володимир Путін назвав Україну "не державою".

"Якщо ця фраза пролунала, то це є свідченням найбільшого роздратування від того, що Україна почала відстоювати свої національні інтереси, захищати свою незалежність і вибудовувати свою власну стратегію", - сказала Тимошенко.

Прем`єр також вважає, що такі жорсткі заяви свідчать і про те, що Україна стає сильнішою і могутнішою державою, яка відіграє свою роль у геополітичних процесах.

При цьому Тимошенко наголосила, що її оцінка висловлювань Путіна не є офіційною заявою. "Це моє ставлення поки що лише до наявних чуток", - пояснила вона.

Раніше російська газета "КоммерсантЪ" повідомила, що на зустрічі Ради Росія-НАТО 4 квітня в Бухаресті Путін у розмові з президентом США Джорджем Бушем нібито дав зрозуміти, що у разі вступу до НАТО Україна може втратити цілісність.

Пізніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров підтвердив, що така розмова між Бушем та Путіним була.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News