Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький знову став головним ворогом преси

П'ятниця, 2 травня 2008, 18:10

Мер Києва Леонід Черновецький удруге очолив всеукраїнський антирейтинг "Вороги преси-2007", який оприлюднили Інститут масової інформації та Незалежна медіа-профспілка.

Як зазначається в прес-релізі антирейтингу, його складено відповідно до моніторингу порушень прав журналістів та висновків 50 незалежних експертів та провідних журналістів.

Мера Києва звинувачують у тому, що "за 2007 рік київські ЗМІ перетворили на рупор міської влади". Зокрема, було запроваджено цензуру в газетах "Вечірній Київ", "Хрещатик" та на ТРК "Київ". Було відсторонено від обов’язків директора ТРК та припинено незалежні розслідування.

Друге місце посів мер міста Нова Каховка Володимир Коваленко, оскільки журналісти, що його критикують, отримують погрози на свою адресу. Крім того, 28 грудня 2006 року було скоєно напад на журналіста газети "Нова Каховка" Костянтина Іванова.

На третьому місці – депутат Верховної Ради від БЮТ Антон Яценко, який судився з журналістом Андрієм Марусовим і тижневиком "Дзеркало тижня" з вимогою спростувати як неправдиве офіційне припущення КРУ про те, що Яценко чи його близькі родичі можуть бути серед засновників Тендерної палати. На початку 2008 року Яценко виступив з ініціативою відновити кримінальну відповідальність журналістів за наклеп.

Четверте, п’яте, шосте й сьоме місця займають, відповідно, мери Словянська (Донецька область) Валентин Рибачук, Харкова Михайло Добкін, Львова Андрій Садовий та Ладижина (Вінницька область) Валерій Коломойцев.

На восьмому місці глава Соцпартії Олександр Мороз, який подав численні позови на друковані та інтернет-ЗМІ, серед яких "Дзеркало тижня" та "Українська правда".

На дев'ятому місці опинився в.о. гендиректора ВАТ "Турбоатом" Віктор Суботін, на десятому - депутат Рівненської обласної ради, головний лікар обласної клінічної лікарні Мирослав Семанів.

За підсумками рейтингу "Вороги преси"-2006, перші три позиції посіли - Леонід Черновецький, Олег Калашніков, намісник Києво-Печерської Лаври Владика Павло.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування