Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На журналістів стали тиснути по-хитрому

П'ятниця, 2 травня 2008, 18:28

У 2007 році в Україні збільшився економічний, політичний і непрямий тиск на ЗМІ й журналістів у порівнянні з 2006 роком.

Про такі результати моніторингу, проведений Інститутом масової інформації й Незалежною медіа-профспілкою, повідомила директор ІМІ Вікторія Сюмар на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

У той же час Сюмар відзначила, що в 2007 році не був убитий, арештований і затриманий жоден журналіст, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Побиттів, нападів і залякувань, пов'язаних з журналістською діяльністю, було зафіксовано 13 випадків. Випадків перешкоджання виконанню професійних обов'язків - 23, випадків економічного й непрямого тиску на ЗМІ - 22, судових резонансних позовів проти журналістів і ЗМІ - 14.

"З огляду на всі ці показники, у порівнянні з 2006 роком зріс показник тільки випадків економічного, політичного й непрямого тиску на журналістів - з 15 до 22 випадків. Всі інші показники зменшилися або ж є досить прийнятними на тлі останніх п'яти років", - проінформувала вона.

"Дуже багато проблем, пов'язаних із внутрішньоредакційним тиском. Це те, що раніше якщо існувало, то сьогодні стає основною формою цензури. Дуже часто спостерігаються втручання власників у редакційну політику видавництв", - додала директор інституту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування