Яценюк пропонує пригальмувати справу Ющенка

Понеділок, 26 травня 2008, 21:19

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк виступає за призупинення конституційної реформи.

Про це він сказав під час зустрічі з членами моніторингового комітету ПАРЄ, які перебувають в Україні з дводенним візитом на запрошення Яценюка, повідомляє прес-служба ВР.

Спікер подякував гостям за ту роботу, яку вони роблять для України, і відзначив необхідність тих юридичних оцінок, які надходять з Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Ми покладаємося на вашу точку зору щодо ситуації в нашій державі. На ваші рекомендації, що надходять на адресу України", - зазначив Яценюк.

"Для нас дуже важливо мати подібну незалежну оцінку. Оцінку того, як наша держава просувається далі, наскільки є ефективними наші реформи. Ми цінуємо і дякуємо вам за вашу зацікавленість процесами в Україні і покладаємо на вас великі сподівання", - додав він.

Коментуючи політичну ситуацію в Україні, Яценюк розповів про важливість дочасних виборів восени минулого року для подолання політичної кризи в державі:

"Ми мали дочасні вибори, але поки що не досягли політичної стабільності. В той же час на сьогоднішньому етапі чергові дострокові вибори не єдиний шлях подолання політичної кризи".

"Заради стабільності українські політики мають згуртуватися. І це наш шлях молодої демократії", - додав спікер.

Тому, за словами голови Верховної Ради, сьогодні вітчизняним політикам треба допомогти скласти графік задля досягнення політичної стабільності та певних високих стандартів політичної зрілості.

Також Яценюк подякував членам моніторингового комітету ПАРЄ за рекомендації щодо змін у вітчизняному виборчому законодавстві, і підкреслив необхідність реформування існуючої виборчої системи в Україні.

Коментуючи питання конституційної реформи, голова Верховної Ради висловив думку, що "конституційна реформа на сьогодні використовується політиками як зброя у політичній боротьбі, у той час, як Конституція - це документ нації, а не політиків".

"Тому, як на мене, немає причин створювати нову Конституцію, нам лише потрібно внести зміни до Конституції, які б закрили політичні дірки в середині основного закону", - зазначив Яценюк.

"Це і буде стабілізація ситуації. А зараз процес конституційної реформи треба призупинити", - додав голова Верховної Ради.

Як відомо, президент Віктор Ющенко створив при собі Національну конституційну раду і наполягає, що зміни до Конституції мають розроблятися виключно цією радою.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News