Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Над Абхазією збили два грузинських літаки?

Неділя, 4 травня 2008, 19:34

Влада Абхазії заявляє, що над територією республіки в неділю збиті два грузинських безпілотних літальних апарати.

Водночас у Тбілісі спростовують цю інформацію, миротворці її поки не підтверджують, відзначає "Інтерфакс-Україна".

Перше повідомлення про збитий "безпілотник" з'явилося близько 16:30 мск. У Міноборони Абхазії повідомили "Інтерфаксу", що над територією Гальського району республіки силами абхазьких ПВО збитий уже третій останнім часом грузинський літак-розвідник.

Після цього повпред президента Абхазії в Гальському районі республіки Руслан Кішмарія повідомив, що "у цей час ведуться пошуки впалого літака-розвідника", додавши, що "за даними абхазьких ПВО, над Гальським і Очамчирським районами Абхазії перебуває ще один безпілотний літак-розвідник". Близько 17:00 Кішмарія повідомив, що другий "безпілотник" збито.

Цю інформацію підтвердив президент Абхазії Сергій Багапш.

Кішмарія, коментуючи дану подію, заявив: "Останні дії Грузії підтверджують наміри грузинського керівництва почати воєнну операцію проти Республіки Абхазія".

Тим часом МВС Грузії спростувало інформацію про появу над Абхазією "безпілотників" і їх знищення.

Інформацію про збитих грузинських "безпілотників" поки не підтвердили й в Об'єднаному штабі Колективних сил з підтримки миру (КСПМ) у зоні грузино-абхазького конфлікту.

У той же час, Москва обвинувачує Тбілісі в усвідомленому нагнітанні напруженості в зоні конфліктів.

"Прибігаючи до авантюр з безпілотними літаками-розвідниками й форсуючи військові приготування поблизу конфліктних зон, влада Тбілісі встала на шлях усвідомленого нагнітання напруженості в регіоні. Вся відповідальність за наслідки такого курсу ляже на грузинську сторону", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті МЗС РФ у неділю.

З урахуванням недільної інформації, над Абхазією з початку весни збито вже чотири грузинських літаки-розвідники.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...