Семенюк радить інвесторам не наближатися до "Одеського припортового"

Понеділок, 5 травня 2008, 18:43

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко застерігає потенційних інвесторів від участі у відновленому конкурсі із продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Про це вона у понеділок заявила журналістам, повідомляє УНІАН.

"У такій ситуації прихід інвесторів на підприємство є небезпечним, оскільки рішення буде оскаржено в судовому порядку", - сказала Семенюк-Самсоненко.

"До того ж, я не впевнена щодо гарантій повернення заставних внесків", - додала вона.

Раніше ФДМ повідомив про те, що Одеський обласний господарський суд своєю ухвалою заборонив здійснювати будь-які дії з продажу "Одеського припортового заводу".

Ухвалу винесено в забезпечення позову депутата міськради Одеси Олексія Гончаренка, що є членом фракції Партії регіонів.

Як відомо, 11 лютого 2008 року Кабмін затвердив умови проведення конкурсу з продажу акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Фонд держмайна 20 лютого оголосив конкурс з використанням відкритої пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Стартова ціна пакета, що виставлявся на конкурс - 3 млрд. грн. Конкурс мав відбутися через 75 днів після публікації оголошення.

15 квітня президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив розпорядження Кабміну від 11 лютого 2008 року про затвердження умов конкурсу з продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

25 квітня представлений прем'єр-міністром Юлією Тимошенко колективу ФДМ як в.о. голови фонду Андрій Портнов повідомив, що Окружний адміністративний суд Києва 24 квітня ухвалив рішення про зупинку наказів Валентини Семенюк-Самсоненко про припинення приватизації "Одеського припортового заводу".

У свою чергу Ющенко повторно зупинив дію розпорядження Кабміну від 6 лютого про зміни в керівництві ФДМ і про початок конкурсу з продажу "Одеського припортового заводу".

Після чого прем'єр-міністр доручила Портнову не виконувати укази президента від 25 квітня щодо керівництва Фонду держмайна і щодо припинення конкурсу з приватизації "Одеського припортового заводу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування