Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українців зняли з мілини й пришвартували до берегів Латвії

Понеділок, 5 травня 2008, 20:05

Кораблі ВМС Латвії в понеділок увечері доставили у Вентспілс 662 людини, знятих з борту лайнера Mona Lisa Балтійського моря, що сів на мілину в Ірбенській протоці.

Прес-офіцер Служби берегової охорони Латвії Лієне Улбіна повідомила агентству BNS, що корабель Varonis доставив на берег 174 людини, а корабель Virsaitis - 492. На землю доставлений 651 пасажир.

Як відзначає кореспондент BNS, більшість туристів посміхаються, жартують і фотографуються. Одна з німецьких туристок розповіла журналістам, що ніякої паніки й страху ця подія не викликала, евакуації ніхто не злякався й усі раді опинитися на березі.

Після того, як зняті з борту Mona Lisa пасажири поїдять і відпочинуть, їх спецпотягом відправлять до Риги. Потім нещасливих мандрівників відправлять літаками додому.

Як відомо, судно Mona Lisa у неділю зранку сіло на мілину в Ірбенській протоці у 18 км від берега, незважаючи на сприятливі погодні умови.

На борті судна, за різним даними, перебували від 651 до 747 пасажирів - в основному літні німці, і 237 члени команди лайнера.

Серед пасажирів судна – 68 українців.

"Інтерфакс-Україна"

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...