Ющенко попросить Раду "пришити" владі ще один орган

Понеділок, 5 травня 2008, 20:19

Президент Віктор Ющенко найближчим часом внесе до Верховної Ради проект закону про спеціалізований антикорупційний орган.

Це визначено указом Ющенка про введення у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони "Про заходи щодо реалізації національної антикорупційної стратегії та інституційного забезпечення цілісної антикорупційної політики".

Відповідний законопроект має бути визначений як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою, йдеться в указі, розміщеному на сайті президента.

Також рішення РНБО передбачає звернення президента до Верховної Ради з вимогою прискорити розгляд низки проектів законів щодо подолання корупції.

Крім того, рішення передбачає доручення Кабміну забезпечити у двомісячний строк затвердження нової редакції Плану заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності" на період до 2010 року.

Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки, Державній податковій адміністрації доручено затвердити у тритижневий строк відомчі плани заходів щодо запобігання та протидії корупції серед співробітників правоохоронних органів.

Генпрокурор, згідно з рішенням РНБО, має забезпечити затвердження у тритижневий строк відомчого плану заходів щодо запобігання та протидії корупції серед співробітників правоохоронних органів;

Контроль за виконанням цього указу покладено на секретаря РНБО Раїсу Богатирьову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування