Портнов погрожує суддям, які загальмували приватизацію ОПЗ, відповідальністю

Понеділок, 5 травня 2008, 22:00

Призначений урядом на посаду голови Фонду держмайна Андрій Портнов заявляє, що рішення Одеського господарського суду про призупинення приватизації Одеського припортового заводу є незаконним і уряд його оскаржуватиме.

"Цей позов подала громадська організація, яка має смішну назву, здається "Зеленка". Вона подала позов до Одеського господарського суду. Ви знаєте, що такі спори вирішуються виключно в окружному адміністративному суді Києва", - сказав Портнов в ефірі 5 каналу у понеділок.

Тому, за його словами, "всі судді, які причетні до блокування цього питання, будуть обов’язково притягнуті до дисциплінарної відповідальності".

"Завтра відповідні подання вже поступлять до Вищої ради юстиції. Сьогодні депутати нашої політичної сили їх готують. Повірте, всі судді, які поза межами юрисдикції, яка визначена законом, будуть гратися в ці ігри, будуть притягнені до відповідальності", - додав Портнов.

Він також наголосив, що "блокування ФДМ збоку Управління державної охорони є абсолютно незаконним і також отримає свою оцінку".

"Сьогодні 50 депутатів від нашої політичної сили підписали конституційне подання до КС щодо незаконності діяльності УДО і щодо порядку призначення керівника і заступника керівника", - сказав Портнов.

Коментуючи заяву президента Віктора Ющенка про те, що він не допустить силового протистояння у ФДМ, Портнов зазначив:

"Мені сподобалася одна фраза, сказана президентом. Він сказав наступне: "Я буду стояти чітко на базі Конституції". Ви знаєте, абсолютно цинічно звучить, особливо після того, як КС розповів президенту, яким чином мати свої відносини з Кабміном".

Він також заявив, що у 2007 році президент виступав за приватизацію ОПЗ.

"Президент має звернутися до глави свого секретаріату Віктора Балоги. Він йому покаже листа, який пан Балога адресував на адресу тодішнього прем’єра Віктора Януковича, де він вимагав прямо зворотного – терміново приватизувати Одеський припортовий завод", - сказав Портнов.

"Тому нехай він проведе консультації з Балогою і нехай визначаться, нехай займуть якусь одну точку зору. Я думаю, що це вже консультанти роблять все можливе і неможливе, щоб підставити президента і зупинити залучення інвестицій на це підприємство, яке розкрадається кожен день", - додав він.

Відповідаючи на питання, що він робитиме у разі свого усунення від влади, Портнов відповів:

"Якщо я не знайду себе у політиці, я піду вирощувати помідори та інші сільськогосподарські культури".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News