Тимошенко і К° отримали чергову порцію критики від Балоги. Тепер за "самоволку"

Вівторок, 6 травня 2008, 10:10

Глава секретаріату президента Віктор Балога критикує коаліцію за систематичні відхилення від коаліційної угоди.

"Відхилення від положень угоди стали постійними й очевидними, а результативність її виконання піднялася трохи вище нульової позначки", - сказав Балога, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, із 12 законопроектів, які необхідно було розглянути і прийняти ще до голосування за кандидатуру прем'єр-міністра, повністю ухвалено лише два: про ратифікацію статуту ГУАМ і призначення позачергових виборів у Києві.

"Користуючись армійською лексикою, коаліція та уряд гайнули в самоволку. Переконаний, що їхні безпосередні командири - виборці - далеко не в захваті від таких вольностей", - сказав Балога.

Він наголосив, що пункти коаліційного договору є безумовним пріоритетом для всіх його суб'єктів, у тому числі для прем'єр-міністра та урядовців.

"Угода - це не красива декларація, а чіткий план дій плюс відповідальність за зрив його виконання усіх, хто пов'язаний коаліційними домовленостями", - сказав Балога.

Одним із урядових рішень, прийнятих урозріз із угодою, керівник президентського секретаріату назвав постанову про приватизацію Одеського припортового заводу.

"Швидко пустивши з молотка ОПЗ і вкинувши в обіг додаткову готівкову масу, уряд доб'ється одноразового піар-резонансу, але цей крок ніяк не зміцнить економіку навіть у ближчій перспективі. Більше того, інфляційний маховик одразу ж розкрутиться ще сильніше", - заявив Балога.

Глава секретаріату наголосив на необхідності невідкладного та остаточного прийняття більшістю пакету з першочергових законопроектів.

"Потім потрібно схвалити Програму діяльності уряду, адже майже п'ять місяців він працює без конкретного і формалізованого плану роботи. Такий стан справ, імовірно, задовольняє Кабмін, але не влаштовує суспільство, оскільки дає можливість урядовцям і політичним силам, які їх призначали на посади, легко уникнути відповідальності за допущені прорахунки", - вважає він.

Перед початком сесійної роботи Верховної Ради Балога закликав парламентську більшість і уряд повернутися до виконання положень коаліційної угоди.

"Поки у графі "досягнення" записано дуже мало, зате розділ "відхилення" заповнений аж надто густо. Упевнений, що коаліція та уряд мають достатньо можливостей і відповідальності, щоб рішуче і швидко переламати цю ситуацію", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...