Кличко знає, що Черновецький готує масові фальсифікації, як у 2004-му

Вівторок, 6 травня 2008, 10:25

Блок Віталія Кличка заявляє, що команда Леоніда Черновецького готує фальсифікацію результатів позачергових виборів мера Києва і Київради за зразком 2004 року через масові маніпуляції з дільницями та окремими будинками.

Про це повідомляє прес-служба Блоку, зазначаючи, що робоча група Блоку Кличка перевірила правильність затверджених Київською міською ТВК даних по всіх виборчих дільницях міста.

Так, за даними Блоку, до меж виборчих дільниць включено 5 неіснуючих вулиць та 71 нежитловий будинок, зокрема управління Держохорони, комітет Верховної Ради, Нацбанк, Верховний Суд, РНБОУ, військову прокуратуру.

Також міська ТВК вписала у свій реєстр 13 неіснуючих будинків та об'єктів і 16 незаселених будинків, які перебувають на реконструкції чи не здані в експлуатацію.

У Святошинському районі міська ТВК повністю продублювала межі двох виборчих дільниць, "що дозволяє вкинути голоси тисяч "мертвих душ".

Водночас, заявляє Блок Кличка, до меж виборчих дільниць не включено житлові будинки та цілі вулиці у районах, де на минулих виборах найбільшу підтримку отримав Віталій Кличко та його Блок.

"Загалом підлеглі Черновецького "загубили" по місту 52 будинки (в основному багатоповерхівки), з яких 14 в Оболонському районі, 13 з них – на Оболонській набережній, де проживають переважно люди молодого і середнього віку. 27 будинків "недораховано" у Печерському районі, 8 – у Подільському, 3 – у Шевченківському", - йдеться у повідомленні.

Блок Кличка вважає, що ці так звані "списки виборців" спрямовані на масову фальсифікацію волевиявлення киян.

"Ці шахрайські схеми розраховані на вкидання десятків тисяч бюлетенів "мертвих душ" за єдиного кандидата від влади – Черновецького", - йдеться у повідомленні.

Блок Кличка підготував відповідне звернення до Київської міської ТВК про необхідність негайного усунення виявлених порушень.

"Ми попереджаємо, що маємо всю інформацію щодо можливих порушень закону під час голосування і зробимо все для притягнення до кримінальної відповідальності посадовців, причетних до незаконних дій", - заявляють представники Блоку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...