У Ющенка "притисли" губернаторів через "роз'їзди" на наради Тимошенко

Вівторок, 6 травня 2008, 13:02

Заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний звертає увагу прем'єра Юлії Тимошенко на необхідність погодження з президентом службових відряджень голів облдержадміністрацій, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій.

Про це він заявив після того, як керівником уряду було підписано розпорядження про виклик до Києва на нараду в Кабінеті Міністрів голову ради міністрів АР Крим, голів ОДА, Київської та Севастопольської МДА, повідомляє прес-служба президента.

Ще один виклик до столиці було підписано за дорученням віце-прем'єра одним із заступників міністра Кабінету Міністрів.

Безсмертний нагадав урядовцям, що 11 лютого цього року президент підписав указ про впорядкування службових відряджень керівників місцевих держадміністрацій, "маючи на меті зміцнити службову і виконавську дисципліну чиновників".

Згідно з цим документом, всі виїзди голів ради міністрів АР Крим, ОДА, Київської та Севастопольської МДА за межі підпорядкованих їм територій необхідно узгоджувати з президентом.

"Це рішення має запобігти перетворенню голів областей у вільних мандрівників і невмотивованому витрачанню державних грошей. Інакше залишається ризик того, що голову ОДА, підхопленому роз'їздами, ніколи не застанеш на робочому місці", - сказав Безсмертний.

Заступник глави секретаріату застеріг місцевих керівників від виїздів у службові відрядження, не погоджених згідно з президентським указом.

Безсмертний наголосив на невідворотності дисциплінарного стягнення проти порушників аж до звільнення із займаної посади.

"Начальство має показувати приклад власної організованості і дисциплінованості, а не вільно поводитися з вимогами нормативних документів. Не йдеться про заборону на відрядження, однак вони мають бути продиктовані не чиєюсь забаганкою, а нагальною необхідністю", - сказав він.

Безсмертний повідомив, що офіційний лист із цього питання надіслано прем'єр-міністру Юлії Тимошенко главою секретаріату президента Віктором Балогою.

Як відомо, у вівторок у Кабміні відбудеться нарада прем’єра з головами облдержадміністрацій щодо діяльності підприємств з газопостачання та транспортування газу, правовідносин власності на газорозподільні мережі, дисципліни розрахунків за газ.

Раніше Тимошенко планувала провести у вівторок нараду з місцевими керівниками Фонду держмайна, водночас воно було скасовано. За словами призначеного на посаду голови Фонду держмайна Андрія Портнова, захід перенесли через тиск голови секретаріату Віктора Балоги на місцеве керівництво.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування