Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціологи: Черновецький перемагає Кличка з перевагою в 30%

Вівторок, 6 травня 2008, 13:46

Якби вибори Київського мера проходили в перші дні травня, то чинний мер Леонід Черновецький набрав би 47,2% голосів.

Про це заявив директор фірми "Юкрейніан соціолоджі сервіс" Олександр Вишняк, коментуючи результати загальноміського соціологічного опитування "Передвиборна ситуація в столиці".

Вишняк зазначив, що водночас Віталій Кличко набирає 20,5%, Олександр Омельченко - 4,9%, Олександр Турчинов - 7,9%, Микола Катеринчук - 5,7%.

Крім того, за даними "Юкрейніан соціолоджі сервіс", у квітні рейтинг БЮТ і Блоку Віталія Кличка в Києві знизився і зараз вже вдвічі поступається рейтингу Блоку Леоніда Черновецького.

За словами Вишняка, Блок Леоніда Черновецького на початку квітня вийшов у лідери боротьби за Київраду і зараз його відрив від інших блоків тільки збільшується.

При цьому Вишняк пов'язує падіння рейтингу БЮТ з тим, що в цієї політсили немає яскравого кандидата на посаду Київського міського голови подібно фігурі прем'єр-міністра.

Високі шанси на подолання 3% бар'єра має також Партія Регіонів, Блок Миколи Катеринчука і Блок Литвина на чолі з Віктором Пилипишиним.

Шанси блоку "Наша Україна - Народна самооборона" на чолі з Юрієм Луценком і Блоку Олександра Омельченка на подолання 3-х процентного бар'єра є не дуже високими.

Крім того, за словами Вишняка, Черновецький лідирує не тільки за рівнем електоральної підтримки, але й за результативністю інформаційної кампанії у всіх видах ЗМІ.

У кампанії на зовнішніх носіях реклами лідирує Кличко, а Черновецький незначно йому поступається.

"Це пов'язано з багатьма факторами. Під час свят 10 днів не виходила преса, і тому вся рекламна кампанія була спрямована на бігборди, які ефективні тільки для пізнаваних кандидатів", - зазначив Вишняк.

Він також додав, що ефективність рекламної кампанії Черновецького вище в порівнянні з іншими кандидатами в зв'язку з тим, що він почав свою передвиборну кампанію відразу після оголошення дострокових виборів, а інші кандидати - тільки через 2 тижні.

Опитування проводилося з 19 по 25 і 29, 30 квітня 2008 року. Усього було опитано 1500 респондентів. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,6%.

Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування