Українці все ще не дозріли до НАТО

Вівторок, 6 травня 2008, 13:46

Більшість громадян України не підтримують членство держави в НАТО.

Про це свідчать результати соцопитування, оприлюднені на прес-конференції генеральним директором "Фом-Украина" Олександром Бухаловим, повідомляє Ліга.

Так, у випадку проведення референдуму щодо членства України в НАТО, проти цього проголосували б 55%, за – 22,3%, не брали участь би в референдумі 7,1% опитаних українців.

Разом з тим, результати соцопитування свідчать про те, що більшість громадян України виступають за проведення референдуму з питання вступу України до НАТО - таких 60,2%, не схвалюють ідею проведення референдуму майже 25%.

Також більшість громадян, які взяли би участь у референдумі (52,4%), позитивно оцінюють відхилення на саміті НАТО в Бухаресті заявки України про приєднання до ПДЧ, не схвалюють такого рішення 27,2% опитаного населення.

Також 40,8% опитаних українців припускають, що у випадку вступу України до НАТО Росія може підняти питання про державну приналежність Автономної Республіки Крим, і 34,5% не допускають такого розвитку подій.

Крім того, за результатами соцопитування, 63,2% опитаних громадян України вважають, що Верховній Раді не слід дозволяти допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі в багатонаціональних військових навчаннях.

17,3% вважають, що парламент повинен давати такий дозвіл.

Як і раніше, більшість українців, які взяли участь у соцопитуванні, схвалюють намір України стати членом Євросоюзу - таких майже 54%, і всього 20% опитаних не згодні з цим.

Соцопитування було проведено ТОВ "ФОМ-Украина" у період з 16 по 25 квітня 2008 року. Було опитано 2000 респондентів у 160 населених пунктах, похибка вибірки складає 2,2%.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування