Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко та Кучма зможуть подискутувати в Єрусалимі

Середа, 7 травня 2008, 10:03

Колишній і нинішній президенти України Леонід Кучма та Віктор Ющенко візьмуть участь у "Президентській конференції-2008".

Ця зустріч світових лідерів, нобелівських лауреатів та провідних фігур світової економіки відбудеться наступного тижня в Єрусалимі, повідомляє "Німецька хвиля".

Президентська конференція у Єрусалимі проходитиме з ініціативи президента Ізраїлю Шимона Переса з метою відкритого обговорення викликів глобального масштабу.

Крім двох українських політиків, у конференції візьмуть участь лідери 27 держав. Зокрема США, Польщі, Словенії, Грузії, Угорщини, Латвії, Словаччини, Хорватії та інших країн.

Як повідомив "Німецькій хвилі" представник оргкомітету конференції Елі Бенет: "Екс-президент Леонід Кучма одним з перших підтвердив свою участь у заході".

Серед інших відомих "ексів" до Єрусалима прибудуть також Михайло Горбачов, Вацлав Гавел та Генрі Кіссінджер.

Очікується, що "ветерани" й чинні політики дискутуватимуть на теми глобальних викликів, охорони довкілля, демократичних перетворень у світі.

Зокрема, не обійдуть стороною й результати "Помаранчевої революції" в Україні та геополітичних проблем сьогодення.

У цьому контексті особливо захопливою обіцяють стати виступи двох українських президентів, зазначає радіо.

Графік заходів й учасників дискусійних панелей ще узгоджується. Організатори сподіваються, що новий глобальний форум у Єрусалимі стане регулярним й відбуватиметься принаймні раз на 2 роки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування