Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США у Росії каже, що НАТО не має конкретного плану для України та Грузії

Середа, 7 травня 2008, 11:20

У Грузії та України має бути можливість для вступу до НАТО, проте поки що жодних конкретних планів стосовно приєднання цих країн до Північноатлантичного союзу немає.

Про це заявив посол США в Росії Вільям Бернз в інтерв’ю радіостанції "Ехо Москви" у вівторок, передає Радіо "Свобода".

"Має існувати можливість просування цих країн до Північноатлантичного союзу, і таке рішення було ухвалено на саміті НАТО в Бухаресті, але жодних конкретних кроків щодо приєднання цих країн, жодного конкретного плану зроблено не було", - заявив він.

Посол США нагадав, що в Росії та США "є розбіжності" з питання про вступ України та Грузії до НАТО.

Але "позиція НАТО щодо цього питання – це позиція не лише США", додав він.

Відповідаючи на запитання, чи отримають Україна і Грузія запрошення приєднатися до Плану дій для членства в НАТО на ювілейному саміті НАТО у французькому Страсбурзі й німецькому Кілі в 2009 році, Бернз сказав: "Я не знаю".

Як відомо, на саміті НАТО в Бухаресті на початку квітня цього року Україні і Грузії пообіцяли членство в Північноатлантичному союзі колись у невизначеному майбутньому, але відмовилися надати План дій для членства.

Учасники саміту вирішили, що тепер готовність цих країн мають розглянути міністри закордонних справ країн НАТО в грудні.

Якщо й на цій зустрічі не буде рішення надати План дій, Україна і Грузія сподіваються отримати його на наступному саміті 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування