Медведько: "Мельниченко не зовсім об’єктивно поводиться"

Середа, 7 травня 2008, 14:43

Генпрокурор Олександр Медведько наголошує, що прокуратура зробила все від неї залежне для проведення фонографічної експертизи записів екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка.

Про це він сказав на брифінгу в середу, відповідаючи на запитання, чому затягується проведення експертизи.

"З нашого боку все зроблено для того, щоб її (експертизу) призначити, але ми не маємо оригіналів записів, оскільки нам їх не видав Мельниченко", - заявив Медведько.

Він також додав, що у вівторок Генпрокуратура отримала інформацію про невизначеність комісії міжнародних експертів щодо членів цієї комісії, які братимуть участь в експертизі.

"Ми буквально завтра спрямуємо додаткового листа для того, щоб вони визначились, хто буде проводити експертизу", - повідомив генпрокурор.

На запитання про те, що Мельниченко, в свою чергу, звинувачує прокуратуру у затягуванні справи і навіть зібрався оголосити голодування під стінами секретаріату президента в разі подальшого затягування експертизи, Медведько відповів:

"Мельниченко не зовсім об’єктивно поводиться і він не хоче в повній мірі, так як він це заявляє, співпрацювати з органами прокуратури. Органи прокуратури зробили все можливе для того, щоб він видав нам оригінали".

Коментуючи хід справи щодо інциденту між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком та мером Києва Леонідом Черновецьким, генпрокурор нагадав про призначення додаткових експертиз у цій справі у зв’язку з суперечливими свідченнями щодо даної події з боку двох сторін.

"Після отримання результату цієї експертизи ми будемо приймати рішення. Я думаю, що остаточне рішення з цього приводу ми приймемо у травні місяці", - сказав Медведько.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування