Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко тричі зупиняв Тимошенко, щоб Портнов не утнув "надзвичайних ситуацій"

Середа, 7 травня 2008, 15:24

Генпрокуратура має всі підстави порушити кримінальну справу стосовно судді Окружного адмінсуду Києва, який зупинив указ президента в частині скасування кадрових призначень Кабміну у ФДМ та зупинення приватизації Одеського припортового заводу.

Так вважає заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин.

"Я вважаю, що Генпрокуратура має всі підстави для порушення кримінальної справи щодо судді за винесення завідомо неправосудного рішення. Я вважаю, що Вища рада юстиції розгляне питання про звільнення цього судді, тому що з рейдерством потрібно боротися радикально", - сказав він.

Пукшин назвав відповідну ухвалу Окружного адміністративного суду "рейдерскою ухвалою".

"Знаєте, рейдерські захоплення підприємств здійснюються аналогічним чином, на підставі незаконних ухвал, які через деякий час скасовуються. Я більш ніж упевнений, що зазначена незаконна ухвала в апеляційному суді буде скасована", - сказав він.

На запитання навіщо президент тричі за два дні видавав укази аналогічного змісту (щодо скасування кадрових призначень Кабінету міністрів у Фонді держмайна і зупинення приватизації ОПЗ), Пукшин відповів:

"Ухвала суду була винесена 24 квітня, ми дізналися про неї 25-го, в той же день було подано клопотання щодо її скасування. На жаль, голова суду (Окружного адміністративного суду Києва) і суддя втекли і заховались по сьогоднішній день. Іншого виходу, крім того, щоб скасувати свій указ і видати новий, не було".

"Це було зроблено для того, щоб не відбулося протягом свят надзвичайних ситуацій у Фонді держмайна. Це був вимушений крок президента", - додав заступник голови секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...