Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка удар Тимошенко по Ахметову назвали політичним

Середа, 7 травня 2008, 18:03

У секретаріаті президента вважають політичним рішення Кабінету міністрів про скасування розпорядження уряду, яке дозволило збільшення статутного фонду ВАТ "Дніпроенерго".

Про це журналістам заявив заступник глави секретаріату Олександр Шлапак у середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки попереднє рішення було ухвалено не про дозвіл додаткової емісії - таке рішення ухвалюється зборами акціонерів - а було про надання дозволу на її проведення", - сказав Шлапак.

"Дозвіл надали, збори акціонерів рішення ухвалили, тому, на мою думку, сьогоднішнє розпорядження Кабміну можна розцінювати скоріше як політичне, яке не несе жодних господарських наслідків" – додав він.

Раніше міністр палива й енергетики Юрій Продан повідомив журналістам, що уряд скасував розпорядження від 13 червня 2007 року, що дозволяло НАК "Енергетична компанія України" голосувати за додаткову емісію акцій ВАТ "Дніпроенерго".

У результаті допемісії "Донбаська паливно-енергетична компанія" (контролює бізнесмен Рінат Ахметов) консолідувала 44,279% акцій "Дніпроенерго", а пакет НАК "ЕКУ" скоротився з 76,04% до 50%+1 акція.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...