Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" стверджує, що певні "бізнеси-групи" прикривають його "дочкою" борги

Середа, 7 травня 2008, 20:33

НАК "Нафтогаз України" вважає незадовільним рівень розрахунків підприємств з газопостачання й газифікації (обл- та міськгази) за газ, спожитий населенням і бюджетними установами.

Як повідомляє прес-служба "Нафтогазу", рівень розрахунків за газ підприємств із газопостачання й газифікації складає 79% у 2007 році, а за 4 місяці 2008 року – 88%.

"Водночас, дані моніторингу свідчать, що в більшості населених пунктів населення в цілому вчасно і сумлінно оплачує вартість спожитого природного газу (на рівні 90-95%)", - говориться в повідомленні.

"Разом із тим, деякі бізнеси-групи, що сконцентрували через офшорні компанії контроль над певною кількістю облгазів, намагаються сховати власну заборгованість за рахунок обвинувачень ДК "Газ України" у невиконанні фінансових зобов'язань у 2007-2008 роках", - стверджується в ньому.

НАК "Нафтогаз України" вважає такі дії "спробою бойкоту реформування вітчизняного ринку газопостачання, що було почато урядом і новим керівництвом компанії".

Зокрема, група компаній "Газекс-Україна" ("Дніпрогаз", "Донецькміськгаз", "Криворіжгаз", "Харківгаз", "Харківміськгаз") заявляє про наявну "значну" заборгованість ДК "Газ України" перед цією структурою за послуги з транспортування природного газу, зазначає прес-служба.

НАК "Нафтогаз України" повідомляє, що ДК "Газ України" не має заборгованості перед ВАТ "Харківміськгаз", а сума заборгованості перед іншими підприємствами цієї групи є незначною і складає близько 36 млн. грн.

Водночас, сукупна сума боргу облгазів групи "Газекс-Україна" перед ДК "Газ України" за 2007 р. перевищує 164 млн. грн.

Прес-служба НАК нагадує, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Мінпаливенерго, "Нафтогазу", ФДМ, Мінекономіки у випадку непогашення облгазами заборгованості за газ перед державою починати процедуру банкрутства цих підприємств.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування