Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київську ТВК по черзі штурмують депутати і прокуратура

Середа, 7 травня 2008, 21:53

Голова Київської міської територіальної виборчої комісії Галина Білик заявляє, що їхня робота ускладнюється перевірками прокуратури та звинуваченнями збоку депутатів.

"Представники певних суб’єктів виборчого процесу звертаються до нас з проханнями і звинуваченнями в тому, що ми вчиняємо якісь незаконні корупційні дії. Навіть деякі народні депутати не тільки по телефону, але й приходять", - сказала Білик в ефірі "5 каналу".

"А також приходять до нас представники прокуратури, роблять виїмки документів. Це пов’язано, в першу чергу, з блоками-двійниками", - додала вона.

Водночас, за її словами, ТВК надає всім кандидатам на посаду мера Києва і кандидатам в депутати Київради "рівні умови".

"У відповідності до закону ми маємо реєструвати всіх, хто подав нам документи у відповідності до чинного законодавства. А решта дій, які хтось вчинає, - будь ласка, звертайтеся до відповідних органів, досліджуйте тощо", - сказала Білик.

Вона також повідомила, що на сьогоднішній день у Києві створені та укомплектовані 1026 виборчих дільниць.

Водночас, за словами Білик, у багатьох із них є кадрові проблеми.

"Дільничні виборчі комісії формувалися шляхом жеребкування на підставі подань партій і блоків. Але збоку партій та блоків дуже мало приділяється уваги контролю своїх членів ДВК. Багато людей відмовляється, багато людей без досвіду включені в роботу", - сказала вона.

"У разі відмов членів комісій від роботи у ДВК, наша комісія буде включати резерв для того, щоб дільниці працювали", - додала Білик.

Вона також висловила переконання, що у будь-якому разі "дільниці будуть працювати і вибори відбудуться".

Говорячи про фінансування позачергових виборів мера і Київради, Білик повідомила, що на їх проведення з держбюджету було виділено 16,5 мільйонів гривень і всі кошти вже надійшли до ТВК.

Коментуючи надання кандидатам у мери ефірного часу на агітування, голова Київської ТВК повідомила, що деякі з них відмовилися брати участь в агітації на ТРК "Київ".

"Багато кандидатів чомусь не бажають показати себе виборцям", - сказала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування