Єхануров задоволений співпрацею з Міноборони Росії

Середа, 7 травня 2008, 22:57

Міністр оборони України Юрій Єхануров задоволений рівнем співпраці з російським оборонним відомством.

"В цілому, я задоволений рівнем співпраці з Міністерством оборони Російської Федерації", - заявив він у середу в Києві по завершенню урочистостей з нагоди Дня Перемоги, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Наша співпраця є постійною і проходить у нормальному ритмі. Ми не політизуємо цієї ситуації", - наголосив Єхануров.

Він додав, що після зустрічі зі своїм російським колегою у лютому цього року зв’язок постійно підтримується. "Він запрошував мене в Москву на парад з нагоди Дня Перемоги, але у нас свої заходи, українські. Тому я подякував йому і туди поїхав заступник начальника Генерального штабу", - зазначив Єхануров.

Він також повідомив, що проблеми з виконанням Угоди про умови перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України були у 90-ті роки, але останнім часом всі дії були завжди погоджені і сторони домовлялись по всіх параметрах.

На запитання, чи були розпочаті якісь процедури щодо виведення Чорноморського флоту Росії, глава вітчизняного оборонного відомства зауважив, що "до 2017 року ще далеко".

Водночас, Єхануров зазначив, що нещодавно обговорювалася можливість проведення спільного україно-російського параду з нагоди річниці ЧФ РФ у Севастополі.

"Ми домовлялися про те, що парад у Севастополі на річницю Чорноморського флоту Росії буде спільним. Але, на жаль, в останні дні російська сторона почала діяти самотужки", - сказав він. "Я думаю, що протягом сьогоднішнього цього дня ми домовимось про спільні дії", - додав міністр.

Єхануров також зазначив, що 8 травня до Севастополя прибуває фрегат Військово-морських сил США, особовий склад якого візьме участь в урочистостях з нагоди Дня Перемоги, оскільки СРСР і США були союзниками під час Другої світової війни.

"9 травня в Севастополі проходитимуть заходи присвячені святкуванню Дня Перемоги, а 10 травня у Середземне море для участі в антитерористичній операції НАТО "Активні зусилля" відбуває український фрегат "Гетьман Сагайдачний" - повідомив міністр.

Водночас, лідер фракції "НУ-НС" В’ячеслав Кириленко вважає, що "відзначення ювілею імперського флоту повинно відбуватися лише на об’єктах Чорноморського флоту Російської Федерації".

Так він прокоментував наміри ЧФ РФ провести в Севастополі 11 травня військово-морський парад на честь 225-річчя Чорноморського Флоту Росії, назвавши також абсурдними спроби провести з цієї нагоди спільний парад військово-морських сил України та РФ, повідомляє прес-служба "НУ-НС".

Кириленко наголосив, що без згоди органів державної влади в Україні "не повинно відбуватися жодних парадів іноземних військ".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування