Кириленко натякає на "кулуарну змову" БЮТ і "Регіонів"

Четвер, 8 травня 2008, 10:42

Лідер фракції "Наша Україна" – "Народна Самооборона" В’ячеслав Кириленко заявляє про неможливість внесення БЮТ своїх змін до Конституції у парламент без погодження з коаліцією.

Про це йдеться у заяві Кириленка, поширеній прес-службою НУ-НС, у відповідь на заяву прем’єра Юлії Тимошенко про наміри вже на наступному тижні внести до парламенту свій проект змін до Конституції.

Він застеріг БЮТ від такого кроку. оскільки, на його думку, зміни до Конституції – "надто серйозна справа, щоб похапцем приймати їх у Верховній Раді".

"Якщо ми хочемо змінити Конституцію на краще, то текст цих змін мають напрацьовувати не тільки й не стільки депутати, скільки кращі фахівці з права, громадські діячі, представники місцевого самоврядування, причому цей процес має бути максимально прозорим і демократичним", - заявив лідер "НУ-НС".

"Більше того, якщо колеги з фракції БЮТ захочуть внести такий законопроект, то відповідно до коаліційної угоди, його має схвалити консенсусом рада коаліції. Це саме стосується і проекту постанови про створення спеціальної комісії", - додав він.

При цьому Кириленко зазначив, що будь-які дії БЮТ щодо змін до Конституції без погодження з фракцією НУ-НС та спільне голосування БЮТ із регіоналами й комуністами за ці зміни "означатимуть чергове порушення угоди про створення коаліції демократичних сил".

"Тому постійні заяви БЮТ та Партії Регіонів про те, що наступного тижня парламент голосуватиме за зміни до Конституції, є безвідповідальними. Адже проекту змін до Конституції не бачили навіть депутати, не кажучи вже про решту громадян України, тому що такого проекту ніхто до парламенту не вніс", - сказав Кириленко.

При цьому він нагадав, що для реєстрації законопроекту про внесення змін до Конституції його повинні підписати принаймні 150 депутатів.

"Зміни до Конституції України повинні готуватися за наслідками серйозного суспільного і фахового обговорення, а не шляхом кулуарної змови парламентських фракцій", - сказав Кириленко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування